Julpynt och härlig ridlektion

Igår va jag hos pappa, jag städade huset medan han var och jobba. Anneli var där och hjälpte mig vi plocka in disk i diskmaskinen, torkade bord och bänkar, dansög, och sate upp ljusstakar och stjärnor i fönstren. Efter att ha städat lyssnade vi på music och hade det mysigt.

Idag åkte vi till Roo gård. Jag fick rida Picko det gick verkligen jättebra. Han gick i form nästan hela lektionen och sköte sig bra. Vi fick till snyga galoppfattningar och jag tittade inte ner i marken något jag är så nöjd idag. Men men det är en sak jag hatar och det är att jag måste få bättre kol på mina händer. Jag har det alltid liggandes vid mangken men nej jag måste sluta med det.
Efter ridlektionen åkte vi upp till Kullestallet en tjej hjälpte mig sat jag fick in Bruno. Hon tog Twist och jag fick ta Bruno. Han va skitig det märks att ingen har skötit om honom :(  
Picko <3
Picko
Älskling!
Hjärtat <3
 <3
haha Crillan
<3


helo!!

Har aft en del att göra i måndags va det den sista hoppträningen. Va uppe vid Kullestallet och sköte om min pojke och Freja lärde mig en ny sak:) Bruno hade ett så kallat bogtäcke, för hans täcke skaver, så hon visa hur man tog av den tack Freja :)

Hoppningen gick jättebra och hade Keppy sissta gången.


I tistags va det mycket som hände, men berättar bara litte, en person i klassen gjorde mig ledsen genom att säga dumma saker om Bruno. Men det var inte men meningen han tänker sig inte för innan han säger saker.
Nu är det ju extra känsligt efter som han är i kulles men Amanda, Matilda, Sophi, Melina och Sara tröstade mig,
På rasten hade vi skit kul och gick runt och lät typ drogade, När jag kom häm mokade jag och fixa i stallet sedan lagade jag mat falikorv i ungn det vart jätte bra.


Idag har vi varit och åkt skridskor med skolan ine i Norrthälje. Det gick otroligt mycket lättare dena gong efter som skavsåren känns bättre och jag hade nyslipade grillor, hade jätte kul,

men på vägen till Norrtälje så va det 3 olika bussar en fick vi inte plats i efter som högstadiet och fyrorna skulle åka den. sedan kom en annan buss och det var bara tur att vi inte fick gå på den, för av alla människor så satt Gustav där, usch tur har man. sen kom den tredje bussen som vi fick åka med.

När jag kom häm så följde Amanda och Matilda med häm, vi sköte om hästarna och red, Misty och Palonia gick supper fint och vi hade kul.

Om du bara viste hur mycket du egentligen betyder för mig!

För mig är du finast i världen, jag får hela tiden otäka tankar om vad som kan hända dig, visa kanske tängker  vad spelar det för roll. Det är bara en häst. Nej det är inte bara, du är allt och mycket mer. När jag ser dig och bara är med dig får jag den underbara känslan att det är vi som hör ihop. igår kväl insåg jag att förlorar jag dig, så skulle det ta lång tid innan jag skulle orka vara glad igen. jag skulle inte häler orka kämpa. Du och bara du, får mig att kämpa genom kaoset, skolan och allt annat som tynger, väner som sviker osv, du tvingar mig att leva, att stå på mina egna ben och skita i vad de andra säger. För jag vill leva med dig bara dig, din otroliga personlighet och vårat band melan oss. Skulle jag få byta dig mot exempelvis en  fin elithäst. Skulle jag tacka nej, aldrig i livet inte mot någon. Därförbetyder du så otroligt mycket för mig. 

Du är det bästa för mig, och jag gläds av våra stunder tillsamans, dina stora framgångar där du har tagit dig fram. Låva att aldrig lämna mig, låva att inte svika mig, för jag älskar dig ända tills döden tar mig och dig,

 


 

"har aldrig träffat någon
som är lik den du är

så unik och speciell
jag lovar ja svär"


"du har ristat ditt namn längs in i mitt hjärta
mycke smärta, men låt mig berätta..."

"Jag älskar dig"

Bruno


 


Bruno&Picko

Va på Roo gård idag för dressyrträning, Jag mötes av stallchefen Lena som stod vid Brunos box hon pratade med mig-

Lena: Hej Carro Bruno är i kullestallet,
vet du varför?

Jag: Nej sa jag

Lena: Vi ska göra en slutmätning på han, vi misstänker att han är över ponnygräns

Det första jag tänkte på när Lenna sa kullestallet va, Ååååånnnneeej ska Bruno säljas? är han sjuk eller skadad? ska han avlivas. Jag vart verkligen rädd


Aja nu ska jag berätta om lektionen. Jag fick Picko:) han gick super mega fint och jag är verkligen jätte glad. Vi red på volter och hade mycket galopp Picko gick jätte fint i form både i skritt och trav. Galoppen var ingen form i men det spelar ingen roll tycker jag han höl ett fint tempo hela tiden och det räcker. När vi skulle galoppera en och en på fyrkantsspåret vart han där emot pigg men jag släppte inte taget för en han gick ordentligt och då gick det mycket bättre. Jag är nöjd över lektionen.

Efter passet åkte jag och Anders upp till Kullestallet och hälsa på Crillan, men men hur dum får jag vara.
När jag skulle till Bruno såg jag att det var fel häst. Ögonen var inte lika glimrande, mulen var inte lika rund och manan var lite för lång. Jag skämdes verkligen. Hur i all värden kan jag ta fel på min älsklig det borde vara förbjudet.

När jag hitta Bruno,
Han var inte sig lik, han såg faktiskt väldigt ledsen ut. Jag höl på att börja gråta när jag såg han sådär.
Han ser aldrig olycklig ut, men nu gjorde han det. När jag skulle gå kände jag en klump i halsen, Bruno sänkte huvudet och såg helt övergiven ut, har aldrig sätt han sådär och det vill jag inte heller se.

Jag vet att ni kanske tycker jag är larvig nu, men ni ska veta att när det gäller Bruno så är det känsligt. Han betyder allt för mig och kommer alltid göra. Mit band är otroligt starkt mellan honom och mig nästan oförstörbart.
Det räcker med en tangke på att han ska säljas och tårar kommer då.Jag och Picko
Jag&Picko

Någon står på läktaren

:)

Freda kväl

Igår var jag på Disco med Amanda Åkerlund, Matilda Mattsson, Daniel Sjöman, Bill, Lukas Jansson , Rasmus Jertland, Och Rasmus Martinsson. Kevin Möller var också där han gick i våran skola föra terminen. Om jag ska vara riktigt ärlig så var Rasmus M jävligt snygg på Discot och Danne har börjat fått lite mer stil. Dom som ägde på dansen var Kevin Möller han var grym och Lukan Jansson och Danne. Aja jag hade en rolig och mysig kväll.

Tack alla :) <3

Hickstead

Lamaze: "Det mest tragiska som hänt"

för 2-3 veckor seda chockades en hel värld av tv- bilder som visade när den OS-vinnande hästen Hickstead segnade ner och dog vid VC-tävlingen i Verona.

-Det är det mest tragiska som någonsin hänt. Vi hade honom tills han var 15 och vi hade en fantastisk tid tillsammans, säger ryttaren Eric Lamaze i kanadensisk press.

Hästen, som troligen dog av en hjärt- attack, kommer att obduceras inom de närmaste dagarna.

I ridkretsar ansågs Hickstead som den mest dominanta hästen i vår tid.


Hästen dog av brusten kroppspulsåder

Stjärnhästen Hickstead, som dog under världscuptävlingen i Verona i söndags, avled av en brusten kroppspulsåder.

En sprucken aorta medförde hjärtsvikt som resulterade i att hästen dog.

Enligt ett pressmeddelande från internationella ridsportförbundet kommer fler tester att genomföras för att ta reda på varför aortan sprack. Detta kommer att ta flera veckor.

-Det har varit några tuffa dagar, sa en nedstämd Eric Lamaze, ryttaren som tog OS-guld med Hickstead 2008, på en presskonferens i Toronto i dag.

Hickstead blev 15 år.Häst dog under världscuptävling

Världsettan Eric Lamazes OS-guldhäst Hickstead föll ihop och dog under sin omgång i Veronas VC-hoppning

Lamaze hade just ridit i mål under sin första runda med en rivning och skulle inte gå vidare till omhoppning. Då föll hästen plötsligt ihop under honom.

Hästen skakade i sin dödskamp och stämningen på läktarna var upprörd.
En chockad Lamaze fördes bort från arenan.

-Nu dör den, utbrast SVT:s expert Lotta Björe i direktsändningen i SVT Play.

"Som en familjemedlem"
När en knäckt Lamaze fördes bort från arenan fick han stående ovationer av publiken, dår många av dem grät.

Efter en tyst minut kom beslutet att avbryta tävlingarna. En obduktion kommer att visa Hicksteads dödsorsak men redan nu spekuleras det i att hästen drabbats av hjärtfel.

-Det här är det värsta som kan hända en ryttare, hästen blir som en familjemedlem, sa Lotta Björe.

Hickstead tog guld i Peking-OS 2008.

Rolf-Göran: "Hemskt"
Rolf-Göran Bengtsson blev ögonvittne till hur Hickstead dog.

-Det är hemskt när någonting sådant händer. Det känns som en stor klump i magen och i halsen, säger den svenske hoppstjärnan till SVT Sport.

-Som jag ser det är det världens bästa häst. Och att förlora en sådan häst känns ju fruktansvärt givetvis. Att få en ny sådan häst som Hickstead får man kanske aldrig någonsin igen, säger
Bengtsson, som tillsammans med övriga ryttare valde att avbryta tävlingen.


:(
fina hopphästvila i frid

du va mer än bäst
en äkta stjärnhäst.

Hej :)

Han inte med bloggen men nu berättar jag mer. Som sagt åkte vi skridskor i måndags, Jag åkte också till Roo och sköte om min prins sedan hopptränade jag med Keppy för Katta. Gick jätte bra och super nöjd.

Idag har jag inte gjort så mycket hade Matte på morgonen Rast, Sv, idrott, Lunch, rast, Spanska, rast, sv

Spanskan var inte så lyckad en i vår klas kunde inte sita stil och inte vara tyst så man kan säga att det var kaus

Här kommer lite bilder från i helgen och från i Måndags :)
Ronja <3
<3
finast

finaste fina
Magic
naw
finaste mulen
<3
<3 <3
Nya fina stallet :)
Fina varma sadelkamaren
tränsen
Picko som jag fick rida
Bruno pojken
sötaste sötast

sorry

Har inte haft tid att blogga.

Har varit hos pappa i helgen och sedan till roo. Fick rida Picko för första gången trots att det var en hoppövning gick det jätte bra. :) Pia sa att jag red han bra skriver om honom mer en annan dag.

Idag var vi och åkte skridskor med skolan gick inte så bra för mig. Mina skridskor skavde så jag fick 2 stora svidande märken på smalbenet. sedan ramla jag med en riäl duns fick ett skrubbsår på benet och armbågen.

Skriver mer imorgon för nu har jag inte tid :( ska på hoppträning :) hoppas jag får Keppy Veneto eller Skrållan <3

Jag vill inte!!!!

jag får inte

jag vill inte

men ändå känns det som om närsomhelst allt kommer gå åt helvete

jag gillar dig men vill inte bli kär.
du ska snart sluta, du komer då inte längre vara här.

inom mig vet jag att jag komer gilla dig.
medan den ena delen säger nej jag behöver inte dig.


allt är och blir så svårt,
men jag vill ändå inte säga dom 3 orden inom mig,


Mitt hjärta vill,
medan nått i mig inte vill och säger stopp,

något säger ändå jag älskar dig,
medan nått säger bryr mig inte!

nåt skriker nu skärp till dig förfan,
sen börjar jag bara gråta

varför måste allt vara så svårt

jag vet vad jag vill, men ändå inte

jag vet vad som är bäst för mig, män vill ändå inte lyssna på det.

Varför ska jag alltid krongla till allt i sista ögonblicket?
nu är det förssent. och komer bara göra alt till ett stort besvär.

Ska jag ta den risken och reskera att vara ledsen nar han går

eller

ska jag bara skita i det och vara lite, ledsen när han går

det bästa för mig är att inte bli kär i han för.


hoppträning!

Sköte Bruno igår och hoppade keppy, gick jättebra vi fick hoppa 60 cm.

Bonito 181

Idag var det dax för ridning på Roo. Möttes av Pia i stallgången hon frågade vilken häst jag inte hade ridit. Bonito och Picko sa jag. Utav dom 2 fick jag Bonito, allting kändes konstigt men varför vet jag inte. I boxen var han rätt jobbig. Han vill inte stå stilla och gick runt och putta upp dörren minst 10-15 gånger. Som tur va kom Natacha som skulle ha Picko i boxen bredvid, så hon kunde hjälpa mig med honom. Men på ridningen kändes det bättre när jag kom upp i sadeln. Däremot skrek Keppy och Kalle. Troligt vis är Keppy brunstig. Men sen när vi skulle trava kändes det inte bra längre, han bara sprang på hela tiden och jag var uppe i baken på det andra. Sen kom galoppen som gjorde mig spänd och lite småträd. Vet inte varför men allt kändes så fel. Så när vi skulle galoppera igen så ställde jag mig i miten av volten. Det kändes bara inte rätt att galoppera igen, jag kännde mig bara så värdelös feg och liten 

Jag sa till pia att jag inte ville galoppera och började gråta.

Pia kom fram och pratade med mig.

Du behöver inte vara ledsen för det Carro, Bonito är svår, och det är inte många som klarar av honom. Man passar inte ihop med alla hästar så er det.

När vi hade hoppat av kändes det mycket bättre. När jag hade sadlat av och tvättat bettet gick jag in till Bruno. Han tittade omsorgsfullt på mig. Han förstod nog att något var fel och lätt mig bora in mitt ansikte i honoms mjuka päls.
Han va söt men inte lika söt att rida.

haha!
naw

söt men jobbig att rida.
Jag och Bonito inan ridningen.


söt.

Dressyr

Idag red Jag lite dressyr med Misty. Amande var också här, Vi tog många fina bilder med henes system kamera.
Och det gick jättebra med Misty. 

Hästar kompis och en katt

Har inte haft tid att blogga eftersom min kompis Linnea va på besök aja iaf.


I Tisdas skrittade vi igång hästarna. Dom skötte sig mycket bra.
På Onsdags skrittade vi och började smått trava igång dom. vi gjorde volter, serpentinbågar, skängkelvikning och andra saker för att mjuka upp dom.
 I Torstas hade vi en balans lektion och det gick jätte bra. Vi red en hel lektion utan stigbyglar i både skritt och trav. Det kändes bra Misty var lugn och fin och jag kände mig mer avslappnad. Vilket var skönt det är ju vangligt att man spänner sig när det skumpar så. aja vi hade det bra.


Idag red vi med sits och balans. Vi skulle egentligen ha ridit barbacka men det vart ändrade planer när Madde sa att vi skulle rida med sadel. Så då tog jag ett snabbt beslut att rida utan stigbyglar idag med. Misty var dock lite piggare men lossnade sedan och trampa under sig. Efter stallet och hästar så spelade vi The sims husdjur.
Men sedan kom det tråkiga Linnea skulle hem. :( jag hoppas vi ses snart.


PS i Tistags fick katten flytta in hos oss. Jo det var nämligen såhär för några dagar sedan så kom den hit och sov på höloftet. Vi beslöt att ge den mat och vatten efter som Madde inte vill ha in någon katt. Men hon tyckte synd om den så igår fick hon koma in. Hon sovde hoss mig hela natten.
Jag och Tussan
Så skönt
Har aldrig möt en katt som inte blir arg av att man klapar på svansen, nosen, öronen eller tasarna.
ZZZzzz
Sötnos
naww

Dagens pass

Idag gick det jättebra med hästarna. Vi skrittade först och mjukade upp dom med volter sedan travade vi och gjorde volter snett igenom och andra saker. Misty gick fint och mjuknade i munnen.


Veckans dagordning:

Måndag:
Gick promenad

Tistag: Skritta igång

Onstag: Skrittade och travade igång dom

Torsta: Ska eventuellt skritta, trava, göra volter och olika övningar

Fredag: Rida barbacka

Lördag: Barbacka/dressyr

Linnea&Palonia
Palonia
Jag&Misty
Jag och Misty
Palonia
Palonia

RSS 2.0