Jobbig men kul dag :/

Haj alla, hoppas ni åtminstone haft en bra dag. Själv har jag varit mycket tröt halva dagen i skolan, lektionerna har inte häller går någon vidare bra då jag bara fick en massa andra saker att tänka på, kunde värken läsa eller skriva kändes som om hjärnan stod på offline :O det ända som fick mig lite piggare var rasterna då jag faktiskt hade kul.

Lektionen idag med Misty var också misslyckad. Hon var hårt i munnen och ville inte alls göra rätt för sig, i hagen stack hon iväg 3-5 gånger i full galopp tvärs över hela hagen. Och stop på henne fick jag inte.

Första ridlektionen på terminen i går var helt och hålet en stot fiasko. Jag fick Dixie en ponny jag är rädd för, och inte kändes det bättre när jag red henne heller. Men nu har jag åtminstone gjort det för andra gången och det var hänsikt! Inte alls kul! Jag gick till Bruno som tröstade mig min allra bästa vän på jorden, han är finast och ställer alltid upp min fin fina pojke.


Gårdagen och nu

Hej, igår gick det lite mindre bra med Misty. Hon va lite het och stack en gång i galoppen, vetten träningen gick bra förutom att hon bockar så fort jag bryter av till trav igen :/

Idag har våran klass varit iväg. Vi gjorde mest bara en masa aktiviteter för att vi skulle lära känna varandra. Efter lunchen gick Rasmus, jag, Amanda, Gustav, Isak, jacob och Matias in till en sovsal där hade vi skit kul! Tråkigt nog dog min mobil just när jag skrev till ellie :( men men har man suttit ute på internet i några Tim är det inte så konstigt. Just nu väntar jag på att klockan ska bli 4 för då ska vi till Roo gård. Äntligen så jag har längtat till terminens start :)


Glad matte

Hejsan :)
Ja precis som rubriken säger, jag kan inte säga mer än att det gick mycket mycket bra med Misty idag. Jag red barbacka på ridbanan i 35 min och det gick bra. Vi jobbade på halterna som hick utmärkt samt lite lättare dressyr där hon gick på bra. Sedan gick vi ut och tränade vatten igen även där gick det mycket bra! Vi skrittade först igenom helt utan problem!
Sedan travade vi och jag fick krama med skänken eftersom hon gärna ville sakta av men efter tre varv gick det även bra. När vi travat igenom tre gånger utan problem tig jag galopp, har inte galopperat Misty på länge men trots det gick det hyfsat bra men,
När jag tar tag för att sakta av henne kör hon huvudet mellan fram benen och kör värsta glädjestudsen och jag flyger rätt fram rätt ner. Men jag kunde inte mer än att skratta och pussa på henne. Jag va så glad över att vi tog oss i genom vattnet :) min lilla ponny plutis är så busig, antigen va hon själv nöjd över att hon kom igenom eller så blev hon irriterad för att hon själv blev blöt haha buse men det va ändå kul att få en. Liten åktur ner på den blöta backen xD


Bild och film från träningen som jag lovade :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FILM!
http://www.youtube.com/watch?v=uQywh6keS3c&feature=youtu.be
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vatten och lydnad

Haj alla, antar att ni är nyfikna på hur dagen med Misty har går idag:)

Jag ska säga att det gick mycket bra idag. Jag körde lite uppvärmning på ridbanan och Misty var väldigt mjuk och började arbeta mer. Sedan körde jag på samma som igår med vattnet som gick kanon och sedan red jag med grimma.

Bilder och video kommer sen.


Toppen!

Hej alla bästa, fina läsare. Hoppas ni har haft det bra för det har jag. I skolan har dagen sett ut såhär

So
Börjar 08:20
Slutar 09:10

Rast
Börjar 09:10
Slutar 09:20

Sv
Börjar 09:20
Slutar 10:00

Rast
Börjar 10:00
Slutar 10:10

Eng
Börjar 10:10
Slutar 11:10

Lunch och rast
Börjar 11:10
Slutar 12:10

Idh (idrott)
Börjar 12:10
Slutar 13:10

Rast
Börjar 13:10
Slutar 13:20

14:30
Skolan slutar
________________________________
Jag tycker det mesta har gått bra, eng har gått jättebra idag precis som ellie sa till mig innan lektionen :)

När jag kom hem red jag, jag bestämde mig för att rida barbacka, Misty var lite hård i munnen men mjuknade sedan. När vi hade ridit ca 30 min på banan gick vi ut i hagen en sväng och tränade att gå i genom vatten. Det gick otroligt bra och är jätte glad, jag kom i trav och märkte att hon tvekade och tänkte väja så jag tog tag i ena tygeln, stämde hennes huvud rakt och klatschar till henne med skänken. Misty va deräkt med och tvingades gå ner i det så kallade hemska skräckinjagande vattnet haha. Sedan kom jag igen och då gick hon i med en hov, backade och jag drev på sedan gick hon takt i genom igen och igen, efter att vi fastrar fyra gånger gick jag i och gjorde halt i vattnet, Misty stod där i en min och va jätte duktig. Detta är toppen ett problem som, tjaj varför inte kala problemet löst nu?

Medan jag väntade på att Martina skulle komma tillbaka med hundarna tog jag in Misty och byte till grymma och grimmskaft och skrittade i hagen. Det var första gången och första hästen för den delen jag rider grimma i och grimmskaft. För att vara första gången lyssnade hon bra :)

Långt inlägg idag :) hoppas ni gillar det :)


Dennis

Hej igen, Dennis ville att jag skulle skriva ett inlägg om honom så ja varför inte liksom?

Iaf Dennis är en av skolans clowner, han är jätte snäll och får alla att skratta en riktig glädje skrivare och en av mina bästa vänner :) när jag började här va Dennis den första som fick mig skratta

Bild på bästa Dennis <3


Mys i soffan

Hej alla, är i skolan nu och har lunchrasten. Har precis blivit näst intill ihjäl kittlad av Dennis haha, men nu sitter vi här i soffan, jag, Amanda, Dennis, Rasmus och Martina. Wilma, isa och Jojje. Vi har skit kul och Wilma driver med mig.


Snart så...

Snart kommer Amanda mamma och hämtar mig så åker vi till skolan.


Första dagen i 7:an

Hejsan, som sagt va det första dagen i skolan nu och jag börjar i klass 7a :P

Det va toppen att komma tillbaka i gen men på högstadiet i stället nu. Det kändes faktiskt inte det minsta stelt eller konstigt om jag ska vara ärlig. Men jo, självklart va man ju lite nervös men inte så farligt tycker jag :)

Iaf, på morgonen presenterade sig lärarna och sedan gick vi till våra klassrum och gick igenom schema, regler osv, vi fick sedan välja skåp. Hihi först tog jag på övre men insåg ganska snabbt att jag inre kommer nå upp :P så jag tog skåp 40 och Amanda tog skåpet bredvid :)

I klassen sitter jag bredvid Amanda vilket känns bra, vi fick skriva ett brev som vi sedan får öppna juni år 2015 då vi går ut 9:an haha. Sedan åt vi lunch och prata ned Karin i kiosken och sen hade vi Sv och No med Jenny.


Betty boop

Vila i frid lilla ponny, du var stark och tog hand om många nybörjare men trots allt blev du gamla nu, dina ben orkade inte mer.

Vila nu i frid och beta på trapplandas gröna ängar.

1991-2012


Skola imorgon

Har varit hos pappa under helgen, vi hade kräftskiva och det va kul. På kvällen kom Linnea, vi pratade och hade jättekul.

Idag har jag tagit det Chill och fixat med moppen, när pappa hade kört hem mig chilla jag, åt middag och nu har jag precis fixat inför skolan imorgon.


Keppy

Vila i frid nu älskade ponny, betar nu på trapplandas eviga gröna ängar.


Hos Matilda och Sophi

Hej, är hos Matilda och Sophi nu.


Isac ;)

Hej, va hemma hos Isac idag. Vi hoppade studsmatta och spelade minecraft. :)


Shopping, tandläkaren och rida ;)

Hej alla bästa, idag har jag haft typ fult upp :) vi åkte in till Norrtälje och medan vi väntade på att jag skulle till tandläkaren får en kontrollundersökning gick vi in på Lindex och köpte två linnen och el långärmad tröja. Sedan gick vi in på H&M och köpte tre par skitsnygga Jeans. Sedan gick jag in till tandläkaren, när det va klart åkte jag hem och åt lunch, hästarna fick beta utanför stallet medan jag borstade. Sen åt vi och så red jag, det gick jättebra idag också nöjd och glad över att det går framåt nu:)


Tack för allt du har lärt mig :'(


:P

Texten kom inte in i inlägget med "Stallet med Jossan"

Idag följde jag med Jossan till stallet, var verkligen jättekul. Jag tog Queeni och Jossan sin Jackie. De hade otroligt mjuk päls och Jackie en sammetsmjuk mule, när vi Hade borstat klart lämnade vi Queeni i boxen och gick ner med Jackie till ridhuset. Det var kul att se vilka små hjälper som behövs när man rider western. När Jossan va klar fick jag pröva rida Jackie, det var kul och det gick jättebra i alla gångarter för att vara första gången jag rider western är jag nöjd :)
Lite knepigt va det med hur tyglarna skulle hålas men Jossan visade såklart :)


Western Misty :D

Glömde tillägga att jag red Misty i föra inlägget.

Iaf när jag kom hem hjälpte Martina mig ta in hästarna. Misty var kanon fin idag och är super nöjd, jag använde samma hjälper som jag gjorde på Jackie och Misty gick avslappnat och toppen i traven men mycket lågt huvud, hon var mycket uppmärksam och jag behövde knappt ta i henne så stannade hon.

Haha knasponny


Stallet med jossan :D


Det går framåt nu :)

Hejsan alla fina, red idag och jag är väldigt nöjd över hur det har gått de senaste tre gångerna. Jag tror jag börjat hitta samspelet igen. Nu när jag rider ska jag inte tänka på något, absolut inget anat en nuet. Jag blir illa tvungen för att få allt att fungera. Jag måste tänka att jag är i en bubbla, i den bubblan ryms inget annat en mig och Misty. Och det gäller inte bara i ridningen utan allt annat runt om kring. Ingen stress får finnas, ingen tid att pass får finnas. Och jag märkte det idag, hon slappnade av på ett helt annat sätt. Hon var mycket mer uppmärksam på mina hjälper och stannade precis när jag bad henne om det. För att rida Misty på ett bra sätt utan stress måste jag lära mig att bli mjukare i handen.

Jag måste helt enkelt bli bättre på min finkänslighet och mina hjälper för att hon någonsin ska kunna bli mer mjuk och avslappnad.

Hela grejen är att jag automatiskt tänker till, att inte ta tag i henne och börja istället rida.

Jag märkte själv vilken stor skillnad det har blivit redan nu. Hon arbetar inte mycket med bakbenen men det kommer. Nu gäller det bara att hitta känslan.


Storstädning

Hej, idag har jag storstädat hela rummet
sen kl. 12 ;) och är helt klar nu. Misty får nog chilla idag. Chilla för min del också nu och ska äta snart så Herrå :p


Misty i dagens lektion

Hej, red Misty idag också. Gick jättebra, hon var lugn och samarbetsvillig vilket gjorde passet roligare. 😊


Trött?

Hej alla, igår var det en riktig Chill dag gjorde verkligen inte ett skit låg bara i sängen hela dagen.

Idag har jag tagit det Chill fram till klockan 3, då tog jag en snabb barbacka tur på Misty i hagen medan Anders monterade Palonia. Sedan gjorde vi oss i ordning och cykla till Svanberg och åt. Sen drog vi ner till sjön och sedan en genväg genom skolan träffa Rasmus, Martina, Adina och Madde. Är helt slut nu 😜 men måste ju bygga upp flex 💪


Hej alla!

Är hos pappa nu:) Och jag har fått en iPhone 3G s ;) I förrgår kom Linnea hit och visade mig lite om hur man skulle lägga till kontakter och ladda ner spås. Och igår kom Linnea och Arvid över en stund, jädrar vad stor han har blivit :O Kul ta jag fick träffa honom igen :) När de hade cyklat hem titta jag på ridsport i 6-7 tim haha! Idag blire väll att ta det chill, kanske ska fiska eller nåt får se.


Red idag

Hejsan, red idag och Amanda kom över.
Misty kändes mycket bättre idag, hon gick iaf fram och var mer villig och mjuk i munnen. Istället för att hålla på och tramsa osv som hon gjorde igår :\
Efter att vi hade ridit pyssla vi lite med dom, jag klippte bland annat bort mannen vid nacken så träns, grimma och flughuvan sitter bätte, dessutom är det snyggare och minskar massa onödig tid till att försöka få fram all man.
Klippte också lite av pannluggen och mannen, blev faktiskt bra om jag får säga det själv så!


RSS 2.0