Bilde från i Lördags och Söndags:) Har precis duschat...

Har precis duschat och kommit hem. Bloggade inte igår men va iaf hos pappa, vi åkte ut och metade lite. Fick bara en massa mörtar, på kvällen kollade vi på juruvichen cantech.
Idag har jag mest bara chillat vid datorn, kollat när pappa meka med motorcykeln osv...
På vägen hem stana vi till vid Roo för att ta hand om Bruno. Han hade ju verkligen smutsat ner sig :P
Glad va han iaf för att jag kom :)
Efter att jag pysslat om honom åkte vi till Kullestallet och kolla på fölen :)
Sen åkte vi till en kina resturang och åt. 

Laddar upp dem andra bilderna imorgon :)

Vecka 21

Hej alla, har som vanligt haft mycket att göra den senaste dagarna så bloggen har fåt stå.

Mondag 21 Maj:  Solade lite och tog det mest chill. Men sen va jag tvungen att städa rummet som såg ut som ett bomb nedslag, mer behöver man nog inte säga om det iaf haha.


Onsdag 23 Maj: Va med Melina på Lunchrasten i skolan, vi solade lite upp på en container haha typiskt oss asså! Det va ganska lungt där tills Matildas pappa kom och sa till oss att gå ner. Då gick vi istället och fixade en cola som vi delade på ;) När jag kom hem åkte vi till Roo gård för Dressyr lektion med Cajsa.
Det var jätte kul den här gången, jag fick Crillan och vi fick för första gången hoppa på ängen.
Jag blev lite nervös när en från gruppen sa det var en hel del race på sista hopplektionen.
Jag var bestämd och hon lyssnade jätte bra på mig och det är något jag är glad för. Vi red iaf på två volter på ängen, hoppade två olika stockar från olika håll och då skulle vi först bara kliva över dom i trav och det gick super. Sedan fick vi hoppa en stock ner i en grop som det egentligen ska vara vatten i och sedan fick vi hoppa det som va mest spännande och lite läskigt, ett hinder som kallas "Bank". Det är som en upphöjd mark ca 70-80 cm från marken som man ska hoppa ner ifrån. Det gick bra.


Torsdag 24 maj: Vi åkte och badade med klassen och tjejerna från C, vi hade jättekul och skrattade mycket åt Dennis tokiga ideer. På lunchen satt jag och Rebecka. Sedan efter skolan följde Jossan från 9-A med mig hem och hjälpte till med hästarna. Vi hade kul och Jossan lärde mig massa bra saker som jag kan ha god nyta av Tack ;)
Jossan fick även pröva Misty också.


Fredag 25 maj: Idag har det varit både bra och dåligt, det positiva va att jag vågade redovisa So arbetet för klassen och sedan Eng arbetet. Det negativa va att jag blev väldigt missnöjd och besviken över klassindelningen för 7an. Men det är bra att man har en sån fin och snäll klass som tog hand om mig då.

Blandad ridning :)

Det gick bra med Misty och hon var lika lugn idag med.
Jag red en halv tim på långa tyglar utan stigbyglarna, i skritt och trav, gjorde lite volter, snett igenom och halter.
Hon lyssnade ganska bra iaf.
Resten av passet red jag Dressyr gick ganska bra det med. Sedan tog vi lite galopp i hagen, hon var lite piggare idag så jag fick hålla in henne lite mer annars gick allt bra :)

Rida

Ner och rida nu, vet inte om jag ska köra lite Dressyr övningar och sedan träna lite galopp i hagen. Eller om jag ska rida lite Western och sen ta galopp hummm..
får se hur hon är.


Snäll ponny!

Hejsan, red lite western på misty igår.
Det gick jättebra och hon var lugn och avslappnad vilket var skönt.
Jag passade på att rida med långa tyglar hela lektionen och la upp stigbyglarna över hennes manke.
Jag red i både skritt och trav med långa tyglar. Misty var lugn och gick med sänkt huvud och verkade trivas.
Jag är jättenöjd över hur långt jag och Misty har kommit med jämförelse hur det var för ett halvår sedan. Då kunde jag inte alls rida med långa tyglar och trava samtidigt, om jag satt ner i traven vart hela lektionen bara en stor katastrof med stress trav och jag blev hård i handen. Nu är allt så mycket bättre. Vi jobbar fortfarande på galoppen och jag tyckte det var något bättre igår.

Ponnyn i mitt liv!

Känner att jag behöver presentera en av mina största kärlekar här i livet, ponnyn Bruno.

Jag lärde känna Bruno någonstans år 2009.  Jag var lyckligare än på länge. Jag var ungefär 8-9 år gammal, hade precis gått för att lämna Crillans sadel och träns när jag möttes av dina mörka vackra ögon. Minns allt så tydligt, sättet du såg på mig, känslan du gav mig när jag åkte hem. Det var som i en saga som var svår att förstå. Veckan efter va det samma sak, vecka efter vecka. När ungefär en månad hade passerat, då, det va då jag insåg vad dina blickar försökte förklara för mig. Den gången när jag kom till stallet var första gången jag klappade dig, och tro mig du fick mitt hjärta att smälta, och det var kärlek vi första ögonkastet.

Ofta har folk svårt att förstå min kärlek till den här hästen, och jag har mer än en gång fått höra att "men det är ju bara en häst”, och visst, det kanske stämmer. Bruno är bara en häst, men han är även en vän.

En vän som varit med mig genom en stor del av mitt liv. Han var med när jag kände mig som ledsen, när jag var skadad, när jag fick min kompis, när jag träffade min kompis, när jag grät som allra mest... Listan kan göras lång.

Han har funnits där för mig genom svåra val, genom panikångesten, brustna hjärtan, svikna relationer och han har alltid lyssnat. Han har lyssnat i timmar på mina klagomål, mina funderingar och mina åsikter. Han har sett mig gråta tills jag trott hjärtat skulle gå sönder, men han har även sett mig skratta tills tårarna rann och jag fick kramp i magen.

Hur många har fått privilegiet att ha en sådan vän? En vän som alltid lyssnat, aldrig sagt emot och aldrig skrattat åt dina dåliga hårdagar? En vän som aldrig någonsin har sagt "tyvärr, jag har inte tid idag"? Hur många har haft en vän, som man kan berätta precis allt för, och veta, att hemligheten aldrig kommer vandra vidare?

Just nu är det jag som säger "jag har inte tid". Det är jag som avstår för min vän.  Just nu finns inte tiden att vara i stallet 3-4 timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Men någon dag kommer jag att ha tid, och då vet jag, att det inte kommer vara några sura miner för att jag varit frånvarande.

Det är mycket som har ändrats på sista tiden,  Men ovasett vad kommer du alltid vara min prins, min räddning och min bästa vän.

 


Red Misty idag...

Red Misty idag både på banan och i hagen. Gick bra och hon var lagom trött efter.

Mysdag :)

Hejsan, idag Har jag varit ute en hel del. Jag red Misty och tränade lite på lydnad, gick bra tycker jag.
Det märks verkligen att Misty trivs med mig, hon bjuder för det mesta på bra, är oftast glad och alltid öronen spetsade när jag rider. Hon gör inga tecken på irritation eller är envis. Misty gillar att jobba och är alltid glad och pigg. Efter att jag ridit smörjde jag hennes träns och putsade på bettet.


Dålig uppdatering, lite tid, trötthet och sena kvällar

Ja,  precis som rubriken säger, dålig uppdatering här på bloggen. Jag vet helt ärligt inte hur jag ska hina med, vill ju inte bara lägga ner bloggen eftersom jag tycker det är kul att dela med sig.Lördag den 12 maj: Mockade ur stallet och tvättade vatten baljan i hagen, sedan kom pappa och då åkte vi till Willys och köpte lite godis för kvällen. På kvällen tittade vi på sista delen av Ponnyakuten, Hästhoppning  och Dressyr.

Söndag den 13 maj: När jag hade kommit hem från pappa fixade jag stallet sista dagen,  skönt! Sedan firade vi Anders som blev 52 år.

Vecka  20

Måndag: va det skola, vi fick fortsätta äta i matsalen vilket jag tyckte va schysst av dom i köket att de ville prova en vecka till, tror de flesta var tacksamma för det J Vid bussen pratade jag lite med Jossan J jag försökte också knuffa bort Sebbe vilket jag inte lyckades med haha. Jossan satt med mig i bussen, vi pratade mest hästar osv J På kvällen va sista hoppträningen L Men jag fick hoppa Crillan :) Det var en jättekul avslut på hoppterminen, mycket skratt va det haha. Crillan är så himala rolig att hoppa och kul tycker hon att det är, nästan enda gången hon har öronen fram. Skrattade jättemycket när vår lärare Katta sa- Det måste varit vinden som hade ner bommen. Haha vad kul det va.
Tistag: Då hade jag utvecklingssamtal i skolan och pappa kom J Sedan visa jag och Philip högstadiet för honom. På rasten leta vi efter Björn. Sophis sko hade gått sönder så hon tänkte laga den med silvertejp haha. På Bildlektionen rita jag en Epa sen prata jag lite med Albin och Adam.  När jag va hemma släppte vi hästarna i sommarhagen.
Epa

Misty

Onstag:  Va med Anna N, Sophi, Rebecka, Wilma och Sara. Vi hade grymt kul. När jag kom hem åkte jag på Dressyr träning på Roo, Red Picko. Det gick jättebra och är nöjd över det.  Efter gosa jag lite med Bruno och pratade med Pia, sen kom Johan och hämta oss.

 


Fest!

Hejsan alla fina, igår va det en grym rolig kväll!
Va hemma hos Sophi och hade fest.
Vi lyssnade på musik, drack cider, läsk mm.
Vi hade grymt kul iaf.
 

 Idag!

Hej, Har varit en ganska bra dag.
Hade lite ont i huvudet innan lunchen men släppte lite under rasten.
just nu väntar jag på att klockan ska slå 19:30 för då blir det fest hos Sophi och Matilda.

 

Mycket att göra och dåligt med tid :P

Hej, Har haft mycket att göra så tiden ha inte räckt till här, men men.

I Söndags red jag en tur barbacka på Misty,  sedan försökte jag  ladda upp bilderna som jag pratade om men han inte klart med det eftersom mitt internet är så segt :P

I Måndags fick vi äta i matsalen, eftersom alla 8or är och praoar.  När jag kom hem tränade jag lite frihetsdressyr med Misty. Gick ganska bra tycker jag.

På Tisdan hade vi Nationella prov i Eng, det  var svårt och fattade knappt vad det stod så det gick väl inte så bra om man säger så. Jag skulle egentligen ha gjort ett prov till efter rasten, men  jag  fick skippa det och göra ett musik prov eftersom jag va så trött efter det första. På lunchrasten va jag med Dennis och Rasmus haha vi hade jättekul. När jag kom hem red jag, gick inte så bra eftersom jag ramlade av 3 gånger :P

 På Onsdagen  efter skolan åkte jag till Roo gård och red, Jag fick Picko men lektionen känndes inte så jättebra.

Idag hade vi Nationella prov i eng igen, tycker inte alls att det gick bra. På lunchrasten va jag med Dennis, Rasmus och Gustav.


Märkestagnigsdagen den 5/5


Jag och Picko

Jag, Picko och Ida :)

Jag, Picko och Ida :)

Jag, Picko och Ida ♥

Rommy!

Rommy

Picko!

Söt Picko!

Picko och Ida ♥

Picko!

Picko!

Picko!

Jag och Picko innan framridning!

Evita!

Evita!

Fina Evita ♥

Bonito!

Evita!

Evita!

Evita!

Evita!

Evita!

Bonito!

Fina Bonito!

Bonito

Bonito

Bonito!

Ida och Picko på framridning!

Isabella och Gilbert på framridning!

Ida och Picko

Isabella och Gilbert

Elvira och El kalif "Kalle"

Elvira och El kalif "Kalle"

Ida och Picko

Ida och Picko

Isabella och Gilbert

Elvira och El kalif "Kalle"

Isabella och Gilbert

Elvira och El kalif "Kalle"

Isabella och Gilbert

Rommy

Elvira och El kalif "Kalle"

Elvira och El kalif "Kalle"

Ida och Picko

Isabella och Gilbert

Gilbert!

Elvira och El kalif "Kalle"

Isabella och Gilbert

Isabella och Gilbert på väg mot programridning!

Bruno ♥

Ida och Picko

Bruno pojken♥

Bruno!

Bruno och Magic

Tummelisa

Tequila

Tummelisa

Lisa

Bruno och Magic!

Bruno ♥

Bruno!

Kakao!

Milo

Dallas

Dallas

Dallas ♥

Milo

Milo!

Milo ♥

Fina fina Milo ♥

Xanté

Fina Xanté

Xanté

Milo :D

Milo

Pappa och Milo!

Samba!

Alla bilder från i Lördags den 5 Maj!
Ryttarmärket 2

Hej allihopa, det var en lång dag för mig igår. Jag skulle ta Ryttarmärket 2.
Vi klev upp 05:30
Åkte till Roo gård 06:30 och kom fram vid när klockan var 08:00
När vi kom fram gick jag och kollade startlistan, jag och Ida skulle han Picko.
Jag gick iaf och borstade på honom och sen kom Ida och hjälpte till.
Sedan skulle alla sammlas för genomgång om vad som skulle hända, och då skulle vi rida fram nere på volten och sedan komma in på banan. Vi fick vänta länge jag och Ida innan vi kunde sadla och tränsa.

Framridningen!
På framridningen hade dom delat upp oss på var sida av banan, Jag skrittade Picko lite i båda varven på en stor volt, sedan travade jag och gjorde lite tempoväxlingar, sidorörelser, halter och galoppfattningar på long sidorna.
Picko gick jättefint på framridningen och jag är mycket nöjd över honoms framåtbjudning.

Programridning närmar sig!
Efter en halvtimme, tjugo min var det dags att gå upp till start. Vi fick gå på en volt utanför stallet medan vi väntade på vår tur.

Inne på banan!
Väl inne på banan va allt lugnt, lite nervös va jag men allt gick bra. Picko gick i en stadig form i alla gångarterna och vi samlade mycket poäng på det också. För att vara min första programridning är jag mycket nöjd över dagen och mina poäng.

När alla hade ridit programmet grillade vi korv och vilade lite.

Framridning inför hopp provet!
Det blev en hel del skritt då, Picko var ganska trött och orkade knappt trava, så jag kom med ett förslag om att hämta vatten, vilket resulterade till en god ide. Gilbert drack upp hela hinken full med vatten och picko halva.

Innan vi åkte hem svarade alla på frågor, jag fick 47-48 rätt. Jätte nöjd!

Obs! bilder kommer förhoppningsvis imorgon.


Snabbt inlägg :P

Hej alla, sorry för dålig uppdatering :P

I onsdags åkte jag till Roo gårt för min nya ridgrup.
Jag fick Picko, vår nya ridlärare är väldigt sträng men snäll.

Igår åkte Amanda med mig hem, vi mocka, fyllde hö\vatten och red sedan.
Jag tycker det gick bra med misty, hon var lite pigg i början av passet men slappnade av mer och mer.
Efter att vi hade ridit lagade jag mat och Amanda stannade och åt med oss :D

Idag har det varit bra, dock lite stökigt på morgonen i skolan.
När vi skulle hem fick jag och Jossan inte plats i bussen så vi fick åka med JG :)


Dressyr

Red båda hästarna igår, gick dock inte så bra när jag skulle ta in dom eftersom det bara sprang iväg.
Efter en halv tim gick jag ut och gjorde ett nytt försök, då fick jag iaf tag i Misty. Men hon vägrade att gå in i stallet så Johan fick hämta spöt så jag kunde få bättre kontakt med henne. Jag red med Dressyrsadeln på Misty idag, gick bra och jag prövade lite galopp i hagen på en stor volt. Sedan red jag Palonia med dressyrsadeln också. Hon gick i en fin form och sköte sig bra. När jag red ut i hagen med henne blev hon lite pigg och studsade lite, hihi knas häst.


RSS 2.0