Skola och stallet

Hejsan, har duschat och ska snart sova men först ett inlägg här på bloggen ;)
 
Idag hade vi 7or ute dag eftersom 9: orna hade nationella prov och 8 orna va och åkte skidor.
Så vi drog till ett ställe någon kilometer från skolan typ! Och pimplade osv... Va inte kul! Det regnade och jag fick is vatten i skona efter att ha gått på isen! Så det va ju inte något roligt väder precis! Kalt, blöt och blåsigt. Jag, Amanda och Emilia drog tillbaka till skolan och värmde oss, jag bestämde mig för att jobba So/geografi med Måna medan Amanda och Emilia drog tillbaka. Sedan åt jag lunch med Therese och två andra tjejer.
Vi i 7a och 7b fick sluta tidigare :D
 
Dressyrträningen idag!
Det blev på Veneto igen :) 
idag fokuserade vi på skänkelvikning 
Och framdelsvändning. Det gick bra, dock va han lite trögare på andra sidan men alla hästar har ju höger eller vänster som sin bästa och andra har lätt för båda precis som vi människor ;) 
 
 
 

Unkan

Va på unkan igår också efter ridningen.
Det va första gången jag va där och det va kul :)
Va med Melina, Anna och Niklas.
Vi spelade fotboll, pingis, biljard och gjorde lite annat skoj.  Henrik skulle skjuta en boll till Anton F men träffade mig mitt på huvudet! Anton garvade som fan och jag med! sen kommer Pilz och heller hela hinken med bandybollar över mig! hahaha!

Onsdag och Fredag

Hej....
Känns som om jag inte har bloggat på jättelänge :P
 
Onsdagens ridpass gick bra! Jag fick Veneto :) och vi skulle hoppa.
Han tvekade på bomen en gång och hoppade fint på hindre. Kände att han tveka så jag tryckte på honom och förstärkte med rösten för att han skulle hoppa. Han drog lite efter hindret men fick stopp på honnom sen.
 
Hoppträningen igår då?
Inte det minsta nöjd, hade Orcus och min balans va KATASTROF
Hade det inte varit för att Orcus va så snäll och hjälpte mig på planket hade jag nog ramlat av.
Första rundan gick bra.
 
 

Stallet

Hejsan har kommit hem från stallet nu.

Va där och tog in Bruno och borstade på honom. Han kändes lugnare och mer avslappnad idag. Kändes skönt för honoms skull! Han är ju fortfarande hallt :( och det märks att ingen rider honom nu! Han blir helt till sig när man kommer. Särskilt i fredags när jag tog hand om honom. Han krafsade mer en vanligt och han tittade på mig hela tiden. När jag skulle gå kollade han på mig med den där bebi blicken bara han kan göra! Han får mig alltid att känna mig så dum då! Den där blicken som han gör... Han ser ju så liten, oskyldig och missnöjd ut när han gör så! Det är då man får den där känslan att man bara inte kan släpa, och gå ifrån honom. Min fina bus pojke! vet precis vilka trick som behövs för att vinna all uppmärksamhet från mig.

Tillbaka till idag. Jo jag tog ju som sagt in honom och pysslade om honom, Han var nöjd och lugn. Kollade av hans ben och han kändes inte lika varm som sist, så hoppas på att det blir friskt snart :)

Jag skulle så gärna vilja ta en promenad med honom runt gården så han får röra på sig. Tror han skulle bli lite gladare då och må bättre, än att stå i en box och inte kunna få komma in i ridhuset och arbeta på grund av skadan.

Vet faktiskt inte om jag tänker helt fel nu, är ju trots alt inte så bra på det här med "halta hästar" Men får en känsla av att han skulle tycka det va iaf lite skönt att få röra på benen, eller kanske få gå runt lite i ridhuset lös och bara få arbeta hjärnan lite. Går bara lite efter min "självkänsla" nu! Frågade också Peder efter ett bogskydd igen! Bruno har nämligen börjat få märken efter täcke igen så han skulle behöva ett bogskydde. Peder sa att han skulle plocka fram ett. Träffade på Freja på väg till bilen och växlade några ord också :)


Måste skärpa mig!

Hej...
vet att det är lite sent men men! Känner att jag behöver skriva lite. 
 
Hoppträningen i fredags känndes bara hopplös!
jag fick rida chiquita, en c-ponny jag inte suttit på ett par år! Sist jag red henne va nog runt 09 eller 2010 vet inte säkert men det ett tag sedan iaf! Jag har alltid fåt en klump i halsen när jag har fått just chiquita eller Dixei! Vet inte varför. Hoppträningen kändes iaf inte alls bra. Inte ens kul. Känner mig som en nybörjar. Red slarviga vägar och min sitts ska vi inte ens tala om! Katastrof! Jag har så stora krav på mig själv! det är inte hästarna eller gruppen det är fel på! Utan på mig! Jag måste ärligt talat börja träna mer på fritiden och inte sitta vid datan dag in och dag ut! Jag har värken märkt eller kännt av något fören nu! Att jag blivit mycket svagare i benen och armarna. Och vist det pverkar min ridning otroligt mycket. Jag orkar knapt stå i lätt sits och följa med i sprången och det känns ju väldigt surt. 
 
Mitt mål är att bli starkare i kroppen, så att jag orkar räta upp mig och rida mer med mina benen, och hela kroppen i stort sätt!
 
Fortsätta analysera, varför gick det dåligt denna gång? Hur ska jag göra det bättre?
Lyssna på tränaren, hon ser det jag inte ser.
Börja träna kondis/styrka själv och faktiskt hålla det uppe, jag vet att ridningen blir bättre då.

Dressyrlektion på Veneto

Hejsan! Va på terminens andra Dressyr lektion för Cajsa idag!
är faktiskt väldigt nöjd över både Veneto och mig själv :D Veneto va snäll och lydig. Försökte testa lite i början på galoppen! 
Jag är riktig nöjd med min sitts idag! skumpad knappt något i traven och galoppen. Det är en härlig känsla när man hittar de rätta knapparna På en gång istillet för att kämpa en hel lektion för att  inte skumpa smycket! Jag vill värkligen ta tag i min sits! Kan ibland skälv tycka att jag har för stora krav på mig själv när det gäller ämnen sitts! Man måste ju ta en sak i tageovig det kan ju ta sin tid ibland!  

Skola =trött

Hej sitter i skolan nu, har precis haft eng och väntar nu på lunchrast! Då blir det fotboll med Jacob, Ludde, Hampus, Oskar, och Anton! Sen vet jag inte om Johan och Martin ska va med men det visar sig. Hörs en annan gång ;)

Skola, dressyr och hoppning

Hej alla fina! Har haft en rolig första vecka både i skolan pochera på Roo :D 
 
onsdag:
 
Skolan
spela fotboll med Jacob, Rasmus och Jojje! 
 
Dressyrlektionen
första dressyrlektionen på terminen fick jag Veneto :) det gick jätte bra! vi red på volt och gjorde tempoväxlingar och framdelsvändninga men när vi byter varv och fatta galopp blir hästarna jätte pigga! Vineto ökar hela tiden och sprider. Natte hänger på och caprilli drar ut på spåret! Det blev värsta kaoset stakaes Rebecka ramlar av och slår i huvudet i väggen! Det va oroande när man fick höra att hon inte mindes vad som hände! Men det va inget allvarligt som tur va!
 
Torsdag: 
bara vanlig skoldag! Hade bild sista lektionen! 
 
Idag!
hade värkligen en kul dag! Jacob och jag spelade fotboll med killarna i nian :) va skit kul! Haha! Sedan sprang vi runt vid skåpen och sköt gumidnodar osv... 
 
Hopplektion:
idag va också min första hopplektion i cajsas grupp :) hoppade Orcus och det gick väl bra tycker jag. 

Conaill Capaill

Åhh! Jag hittade min dröm ponny!
Conaill Capaill  
Typ: D  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2007 
Namn: Conaill Capaill 
 
Conaill Capaill f. 07
e: Coolfin King /
Ruaille Buaille Bui

Mycket trevlig dponny valack, 6 år. Imp. Irland för 1,5 månad sen. Snäll i alla
lägen som att klippa, lasta, sko, rida ut. Ej tittig.
Har kapacitet i både
dressyr och hoppning. Fint steg och härliga gångarter. Mycket Snygg härlig ponny
som kommer att gå långt.
Har gått crosscountry på Irland.
 
LB/LB med kapacitet för mera
 
Pris  55 000 kr
 
Jag vill ha!
Jag vill ha den här ponnyn! Jag har värkligen fastnat för honom!
Vet inte vad det är men det är någåt helt specielt med honom bara :)
Det är nu man önsar att man hade pengar!
Det är nu man önskar att man va på jakt efter sin första ponny!
Det är nu man önskar att man kunde få åka och provrida!
 
Skulle jag vara på jakt efter min förstaponny, eller sälja Misty för att vi inte kommer överens!
Då skulle Conaill Capaill vara den absoluta första ponnyn jag skulle ringa på för provridning!
Det är ingen snack om saken så är det bara! Jag får en känsla av att vi två skulle kunna passa ihop :)
 
 
Bilderna tagna från http://nathalielindh.se/?m=201301 kolla in!!!!
Larry
 
 
 

Hejsan!

Hejsan! nu har skolan börjad igen!
rätt ok dag iaf! sköte om Bruno i Söndags innan vi åkte hem!
Hittade också Brunos pappa, Mamma och morfars stamtavlor :)
 
http://www.allbreedpedigree.com/prodises+jacinta Brunos Mamma!
 
http://www.allbreedpedigree.com/ralph3 Brunos morfar
 
http://www.allbreedpedigree.com/lorenzo22 Brunos pappa
 
http://www.allbreedpedigree.com/oosterbroek+sergio Brunos farfar
 
http://www.allbreedpedigree.com/springtime16 Brunos farmor
 
 
Bruno i sin läder grimma :)


Hos pappa

Hej, är hos pappa just nu :D och äntligen har min lädergrimma till Bruno kommit från Hööks! Vi åkte till Bruno och tog hand om honom :) Grimman satt bra tycker jag, måste bara användas in nu :)
Stackars Bruno , min fina pojke va halt!
Så det hade satt en platta på hans ena framhov :\ hoppas min pojke blir bra snart, enligt Sara som jag frågade va han jättehalt igår men det va bättre idag :) så det va skönt att höra!

RSS 2.0