Fakta

Hej allihop nu tänkte jag berätta lite om mina kunskaper om träningar och osv. 

Vi kan börja med lydnadsträning som vi pratade om i förra inlägget

Lydnadsträning:
Lydnadsträning kan spela en viktig roll, det är nyttigt för både häst och ryttare. Lydnad kan man träna på många olika sät beroende på hästens kunskaper och ryttarens erfarenhet. Man kan tillexempel träna med cavalleti bommar och hinder, eller koner men kan också träna lydnad på marken. Att träna lydnad ger också oftast resultat, du får en lydigare häst som förhoppningsvis blir mer uppmärksamm på dina hjälper. 

Lydnadsträning för hästen handlar om hur man mjukt men metodiskt och konsekvent får en "vardagslydig" häst
För att kunna träna och förstå hästar måste man först inse att de från början är bytesdjur och flockdjur – och att de beter sig därefter.

Hästen måste veta vilka regler det är som gäller och den måste vilja göra rätt. För att träningen ska fungera på ett bra och naturligt sät måste dessutom ryttare och häst ha en bra kontakt. Då menar jag att du ska ha gjort dig förtjänt av hästens förtroende.

Lastningen är nog den vardagssituation som orsakar hästägare flest och störst problem.
Det är långt ifrån alla hästägare och ryttare som har problem med att lasta eller fånga in sina hästar.

Precis som alla flockdjur är hästen duktig på att tolka kroppsspråk. Om du lär dig att kommunicera på hästens villkor, kommer all träning att fungera så mycket bättre och ni blir ett oslagbart team där samvaron bygger på ömsesidigt förtroende

Det är viktigt att ha tålamod och inte tappa gräppet, det tar tid att lära en häst preckis som det gör för dig.

PS glöm inte att alltid ge eftergift belöning och beröm när hästen gör rätt, på så sät lär sig hästen vad som är rätt och fel. Så när hästen då gör rätt beröm då med "bra" eller ge godis. Män bara en godis och hälst vid dom tilfälen du tränar.

LYCKA TILL ALLA DÄR UTE OCH KOM GÄRNA MED FRÅGOR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0