Skolan och stallet

Det har varit en rolig dag i skolan. på rasten åkte jag skejtboard. Sedan kom Rasmus Martinsson med sin lådbil som han hade fått av Timmy. Han Dennis, Amanda och många andra åkte i den i full fart. sedan skulle de åka ner för kullen då tänte jag " Ånej vad ska de nu hitta på" Men det gick bra. När vi skulle upp till Eng så började Thomas och Rasmus M att klättra utanför räcket vid högstadiet och det är ganska högt där. Var orolig att det skulle tappa taget och trilla men det gjorde de inte. Å tur var väl det. När jag kom hem så packa jag väskan. Sen kom pappa och hämta mig. Vi åkte till stallet för att sköta Bruno. Efter det åkte vi till åkersberga och åt Pizza.
 

Ett lyckat ridpas med Misty.

Idag red jag en lektion för Madde. Det var en bra och nyttig lektion. Vi red med långa tyglar hela lektionen för att träna min balans och starka mitt förtroende. Och det gick hur bra som helst. Misty gick lugnt och vart inte det minsta stressad vilket gjorde lektionen lungn. Hon såg ut att trivas bra med det sa Madde. Vi red på en åtta och gjorde serpentin bågar i både skritt och trav med långa tyglar. Däremot måste jag träna mer på att sitta i traven. Jag blir lätt spänd och då ökar Misty farten och det gör att jag blir mer spänd. Men jag slapnade av bättre idag jag höl i manen för att inte rycka henne i munnen när jag skumpade.Solros

Stallet och skolan

Igår red jag på Misty. Det gick jätte bra. Hon gick fint på tygeln.
Idag i skolan plocka jag Amanda och Rasmus M tratkantareler och hade kul. När jag kom häm åt jag lite och tog sedan in hästarna. Sedan red jag, Misty vart alldeles sjöblöt av svett på bara en halvtimme när Madde höl lektion för mig. Misty började svettas när vi bara hade varit igång en kvart.

Hoppträning

Igår följde min kompis Amanda med mig till Roo gård och titta när jag red. När jag tittade på schemat stod det Chiquita . Det var inte vad jag ville ha. Men Katta förstod vad jag menade så jag fick rida Orcus. Han hade jag inte ridit sen jag flög av på honom. Men det var ju typ 3-4 år sen så det gjorde inte så mycket. Amanda tog jätte fina bilder på hästarna. Och på hoppträningen gick det toppen med honom. Han hoppade av perfekt, och jag hamnade perfekt i både språnget och när han tog mark igen. Han var också lätt att fatta galopp på. När jag hade fixat honom och skulle hänga tillbaka tränset hade en ny lap sats upp i stallet. Det var Skötar listan när jag såg vilken jag var skötare på började jag nästan gråta. Jag kunde inte fatta att det var sant.

Caroline Axö-Bruno.
Så stod det. Nu får jag äntligen ha han för mig själv. bara min sköt häst, ingen annans bara min.

Jag kan inte beskriva mina ord hur mycket du betyder för mig. Jag offrar myket och allt för dig. Jag finns för dig här. Och du finns alltid för mig. Du accepterar mig för det jag är. Och jag gör detsamma. Du är den ända för mig. Jag har ingen arning om vad jag skule göra utan dig . Så jag tängker inte leva utan dig. känna din närhet och trygghet. Jag har haft tur, som fick bli skötare till  en son underbar som du. Har jag dig har jag allt. Är du lycklig er jag det oxå. Mår du bra gör jag det oxå. Tro på dom orden, mina känslor för, dig er obeskrivligt mäktiga. ingen kan komma imellan oss två. Du gör mig lyklig. Jag älskar dig Bruno glöm aldrig det!!

 

 

 


Bruno du er min ängel på jorden. Du er mitt allt. Lämnar aldrig din sida. Aldrig. Tills döden skiljer oss ått. Då förlorar jag dig. Du lyser upp min dag. Du får mig att orka. Förlåt för jag inte är din. Men jag älskar dig ändå. Bebis för mig komer du alltid vara min. Bara min vackraste prins.

Roo gård idag för ridning.

Jaha då var man på Roo ännu en dag men det gör inte mig något. Själv skulle jag kunna vara där i flera timmar. jag fick rida Magic idag. Han var jätte snäll i boxen och hittade inte på några dumheter. På lektionen gick allt också jätte bra. Vi hade dressyrlektion och gick mycket på volter. Det här var en rätt rolig men ansträngande lektion med mycket jobb. Vi skulle jobba hästen nedåt och förhålla det i både skritt, trav och galopp. själv tycker jag det gick väldigt bra. Magick gick fint på tygeln så jag är nöjd. Efter det borstade jag på Bruno.

Roo gård hela dagen

En toppen dag. Steg upp klockan halv 6 och åt lite frukost. Sedan satt jag vid tv och slöa ända fram till 7. Sen satt vi oss i bilen och åkte till Roo. Stämningen i stallet var ganska lugnt vilket inte det jag hade förväntat mig. Jag trodde det skule vara full aktivitet där inne. Men jag hade fel. Jag hjälpte peder att sopa det lilla stallet och sedan stod jag och prata med Karolina som höl i Tanja åt Wilma. Efter ett tag börja vi frysa och gick in i stallet. Då fick jag hålla i Tanja. Sedan titta vi på massa ekipars som hoppade. Efter ett par klasser var det dags för Saras klass. Då gick jag och borstade och fixade iordning Bruno. Det var mysigt att bara stå där och 

borsta på honom bara han och jag. Hela han, från topp till tå, och man till svans. Efter ett tag var jag klar och gick in och tittade på c-ponny klassen och en massa andra ekipars. Efter att ha ståt där och väntat och väntat är det äntligen Saras tur. Jag hållde tummarna på att det skulle hålla hela vägen. Men så rev han de vågiga hindret. Efter att ha set Sara och Brunos runda gick jag och köpte en hamburgare. Och tittade på de andras rundor det var 2 som flög av. Men tur nog verkar båda klara sig utan skador. Vi säger grattis till Mathilda Gummesson som kom på första plats med Dixie
 
Felicia Tengberg­ som kom på 4 plats med Bonito 181

Vendela Sjölund­ som kom 5 på Orcus

Jessica som kom 2-3 på Lianne

Vi säger också grattis till Johanna Bellander som tog häm segern i den sista d-ponny klassen med vakra Comet
Felicia Tengberg­ på Bonito&Vendela Sjölund­ på Orcus


Felicia Tengberg­ på Bonito&Vendela Sjölund­ på Orcus
Felicia får en röd roset och ser jätte nöjd ut.Söt liten b-ponny


Bonito har just landat
Ebba Orton och Casio
Jessica och Lianne
Casio
Dixie och en glad Mathilda Gummesson
En vaker svart c-ponny


Lianne
Dixie
Dixie
Jessica på Lianne
Anna Nohrin
Josan och Comet
Sara och Bruno
Bruno
Dixie
Casio
Casio
Casio

<3Bruno<3
CometPicko
Picko
Picko tror jag
Fin ponny
Johanna Bellander&Comet
Johanna&Comet
Fina Comet

Skola & stallet

Hej alla, Jag ber så mycket om ursäkt för att jag inte har uppdaterat något på sistone. Men kändes som jag inte hade något intressant att berätta. Aja hur som helst. Idag har jag varit i skolan har inte gjort så mycket. Hade eng när jag kom WTF jag hatar eng aja. Sedan va det lunch och rast. Mins inte så mycke. Jo vi hade kräftskiva i vår klass. Men jag gillar ju inte kräftor. Så jag satt där och prata med mina kompisar istället. När jag kom häm tog vi in och pyssla med hästarna. Har lite dåligt samvete eftersom jag inte pysslat något med Misty. Så hon var ju inte lite skitig men men det var mysigt att va med hene.

Jag och Veneto

Jag hade tur när jag kom till stallet. Veneto var inne på lektion så jag kunde skötta om min prins "Bruno"
Det var mysigt att ha en tyst stund tillsammans bara jag och han. Han buffade på mig lite då och då. Mit hjärta. På hoppningen gick det jätte bra med Veneto. Han tvärstannade bara en endaste gång och vi fick hoppa 60-70 cm. Det var jätte kul. Sedan hjälpte jag Pia att ge hästarna hö.Magic, Bruno och fölen.

Idag fick jag rida Magic för andra gången. Det gick mycke bättre att sköta honom idag. Men han vill inte stå stilla. På lektionen gick det inte så bra tycker jag. Efter som jag satt och satt och tita ner hela tiden och Magic ville inte lyssna på mina hjälper. Så ja det gick väl inte så bra enligt mig. Efter ridningen sköte jag om min lillpojke Bruno.
Han var så himla gullig när han lade sitt huvud på min axel och tittade på mig. När jag hade gosat och pysslat om honom åkte jag och pappa upp till Kullestallet. Där tittade vi på Leandra och Elektras föl. Igår kväl var jag med mina gamla skolkamrater. Elin, Ellenor och Linnea som inte ville vara med på bild.
Elin och Ellenor
Ellenor
Ellenor
Min fina prins.
så sööt min
å min fina fina söötnos
fina fina fina du.
<3

Magic
Magic
<3

vad skule jag göra utan dig pojken. Om jag inte hade dig. Skule inte jag vara något värt. Du har gjort mig till den jag är idag. Tack vare dig har jag väner nu. Du er värde full. Du har skapad deta. Du har gjort mig lyklig. Om jag skule få bestäma skule du aldrig lämna jorden. Och du skulle alltid stana hos mig tills döden skiljer oss åt


 

<3 <3 <3


jag ÄLSKAR dig. bebis för mig komer du alltid vara min, bara min prins. Min hjälte i ensamheten, min ängel. År 2004, då föddes du. Du var min räddning och du fick mig att orka fortkäta leva. Du var den första på jorden som lykades ta en plats i mit hjärta. Så starkt att du ristade in ditt namn .Och ingen kan ta ifrån min kärlig till dig. Ingen .du er en ridskoleponny nu . älskad av minst 4 personer. men jag slår vad om att ingen kan älska dig så myket som jag gör . ja du er min ängel. mit ljus. mitt allt. Och mit hopp om livet.

 


hihi
haha
Elektra och hennes föl Roos Valkyria.
Leandras föl Leopold
Leopold
Leandra. Leopolds mamma
Leopold
hihi

Valkyria
leopold och mammara
Leandra i bakgrunden
leopold
söta leopold
söötis
Leopold"Leo"
Valkyria
fina Valkyria
Valkyria
söt Valkyria
Leopold,Valkyria och Elektra
Å vad söta dom är tillsamans
Syster Valkyria             och             lillebror Leopold
ektra Valkyrias mamma
Leopold <3

skoljoggen och övernattning

Igår var en toppen bra dag. Vi hade veckans ord på morgonen . Efter det hade vi uppvärmning med högstaiet. Jag sprang bara ett varv och orkade inte mer. Istället var jag med kompisar och bara hade det roligt. Sedan var det lunch och sen rast. På rasten åkte jag och Thomas skejtboard som vanligt vi hade kul. Efter rasten hade vi Matte och SO sedan åkte vi häm. När jag kom häm åkte vi in till Norrthäje och handle lite godis, läsk och ostbollar. Sedan åkte vi häm och packa väskor och åt middag. Efter att ha packat allt åkte vi till skolan. Vi gick in i klassrummet och dumpa av alla saker där. Sedan skule alla samlas och gå ner till sjön och bada. Men jag badade inte. Sedan gick vi till gyumpasalen och tog fram de fyra stora mattorna. Jag hade verkligen jätte kul med Amanda, Mattilda, Rasmus och Dennis. Efter all lek grilla vi korv och åt kladkaka. Sedan lekte vi och hade kul.

Den här kvälen blir något att minnas länge.


En tragisk början på dagen.

Idag när jag var på väg utt till bussen såg jag något brunfärgat ligga på vägen. Näe jag närmade mig föremålet såg jag att det var en Ekorre. Jag började nästan gråta när jag såg att lilla  Alvin som jag döpt honom till för ett halvår sedan.Jag böjde mig ner och tog upp honnom. Han var fortfarande varm så han har antagligen blivit påkörd alldeles nyligen tängte jag. Sedan lade  jag  honom på en sten. På rasten i skolan åkte jag och Thomas skejtboard. Vi sopade lite på planen. Men då fick jag en blåsa på handen som sved mycke. Så vi gick upp till lärarrumet till Pilip som hjälpte mig. När jag kom häm frå skolan åt jag lite mellanmål sedan begravde jag Alvin.


Alvins framben.
Alvins bakben.
Alvin <3
Alvins huvud bakifrån.
Alvin framifrån
Alvins huvud från sidan

så söt du varNär jag hade gräft klart.
nästan klar.
Villa i frid Alvin jag kommer altid att koma ihåg hur speckiel du var.

Skolan och dagen.

Har inte gjort så mycket idag. Varit i skolan och hade Matte på morgonen. Det var lite jobbigt efter som jag var tröt. Sedan hade vi en kort rast och Idrott. Efter det var det lunch och sedan en halv timmes rast. Då åkte jag skejtboard. Efter det tror jag att vi hade SO sedan åkte jag häm och åt mellanmål. Och gick sedan upp till datan en sväng. en timme efter att jag nördat data gick jag utt och kola till min ponny.
Misty ser något.
Misty ser mig!
Öronen rakt fram :)
är du tröt ?
<3
sötis!!!
tjokis!!!
solen i ögat!!
Det kliar!!!

Så söt du är!!!
haha
vad sur du såg ut nu då!!!


Den här äkliga vårt bitaren sat på vägrn när jag skulle ducha.

Gårdagens hoppträning.

Då var jag på Roo igen då. När vi kom dit leta vi efter Katta för att få reda på vilken häst vi skulle ha. Jag fick Veneto. Men han var på lektion så då sköte jag om min älskling Bruno. Han var lite lerig så jag fick borst lite iaf. Han var så himla fin och lydig. Efter att ha gjort honom fin tvätta jag hans vattenkopp. sedan gick jag till ridmanegen och tog över Veneto. Det gick hur bra som helst på hoppningen ni som känner Veneto vet ju hur han gör på hoppning. Han vägrade bara en gång och kasta upp huvudet lite då och då. Nästa gång ska vi få hoppa 50-60cm. Det ska blli jätte spännande. Efter passet borsta jag av Veneto och satte på honom sitt stalltäcke. Sen gav jag han och Bruno sin hö påse.


Via veneto.
Åsna hihi
Magic
Bruno efter att jag hade borstat honom <3

En ny häst jag fick rida.

Ja då var man äntligen framme vid ridskolan. Då möttes jag av Pia våran ridlärare. Hon höll fram ett paper med namn och häst och sa' Titta vem du ska få rida. Jag tittade efter mitt namn och såg att det stod Magic, mitt hjärta hoppa till av förvåning. Jag tängte Magic, ska jag rida Magic. Ja så var det, i boxen gick det inte alls någon vidare. Han testade mig och han sat fast i grimman. Men ändå putta han upp dörren och gick utt i gongen minst 5 gonger. Sedan fick en av fritidsledare hjälpa mig med honom. Sedan gick det bra. På lektionen gick allt toppenbra jag klarade av honom utan problem. Men Pia hade sagt att jag skulle vara stentuff mott han. Men det behövdes ju inte.


Å min ängel utan vingar. Gnägga när jag ropa.
Korban en Connemara.
Min fina pojke. En dag ska jag sitta på din rygg.
Rommy.
Magic. ponnyn jag fick rida.
Jag och Magic. Fotad av: Natascha Andersson
Magic
Twist.
Twist han är ca 170.
Dalllas en nykomling.
Twist.

Mot Roo gård

Nu ska jag snart åka till Roo gård och rida. Jag hoppas jag får rida Veneto, Rommy eller Picko idag.

Min dag.

Jag ber om ursäkt för att jag inte har gjort nån uppdateringar dom senaste dagarna. Aja iaf. idag har jag nästintill bara slöat vid datorn. Men sen plocka vi in polerolarna och pysslade om dom. Efter att jag borstat och fixat en stund gick jag och Misty ut till volten. Jag vart imponerad över att hon lyssnade så bra på mig. Anders höll på med sin sågmaskin som låter lite otäck. Men Misty lydde mig när jag passerade det läskiga. Det jag gjorde var att inte bry mig om det som lät. Istället tittade jag bara rakt fram och hade skänkeln intil hene samtidigt som jag klappade henne på halsen och prata. Vi gjorde volter och lite halter. efter att ha jobbat bra skrittade vi ut i hagen och sedan tog jag in henne och pysslade om na. eftar det tog vi en promenad i hagen det var mysigt att gå med henne. 

Skansen med skolan.

Idag åkte vi i 5-6a till skansen. Men det var tråkigt eftersom vi fick titta på en massa utstställningar. Men sen vart det kul. Vi fick titta på björnarna. Sen fick jag se 2 av dom djur jag aldrig sett i mit liv nämligen Lokatten och Järven. På vägen hem hade vi jättekul. Jag Daniel och Isa satt längst bak i bussen och snacka om saker.
Melina en av mina tjej kommpisar. <3
uch vad jag ser ut på bilden med Melina.
Killarna i vår klass det var bara 3 som saknades a iaf. Det är Dennis med svart mössa. Rasmus j framför Dennis. Daniel på bängken. Thomas bakom. Albert bredvit och Rasmus M bredvid Danne.
Haha Danne du är så söt när du gör sådär haha.
Daniel. <3
Bjurnarna.
Björnisar.
så gullig.
Naw.
aww så sött.
Lokatts unge.
Lokatt.

Så himla fina.
vacker.
Haha Danne kolar i Isas cola.
Hahahahahah.
Fan vad snygg du är danne. haha

Min egengjorda salad

Hihi gjorde en salad till utflykten i skolan imorgon.

Mums!!

En flygtur över hindret.

Igår var jag på hoppträning på Roo gård. Jag hoppades verkligen på att jag skulle få Crillan igen. Men när jag tittade på schemat stod det Veneto. När jag såg det vart jag lite rädd. Eftersom jag aldrig har ridit Veneto och får honom på en hoppning. Sedan var jag på väg att börja gråta men höl mig. när jag gick fram till honoms box fick jag en klump i halsen. han började nosa på mig och verkade väldigt snäll och lungn. Medan jag rycktade pratade jag med Isabella och Hanna. Då kändes allt bätre och jag glömde bort min oro. 

Hoppningen. Efter att ha värmt upp hästarna ett tag Gick vi över bommar. Sedan hoppade vi. han var ju lite rolig. När han kom till hindret så kröp han ihop sig och tyckte att allt var jätte läskigt. Sen när han nästan stannat vid hindret hoppar han. När vi hoppade barna var han lite jobbig. För att det var en bom på hindret som inte stod där innan. Så efter att han typ vägrat 7-8 gånger kom jag i galopp igen och utan att hinna blinka låg jag på marken. Men jag gjorde mig inte illa. Istället för att gråta skratta jag resten av lektionen.

Veneto var en jätte snäll D-ponny att rida. Han var mjuk och hade härliga gongarter. Han var rolig att hoppa även fast jag fick en flygtur.


Via venet.
Naw sötis.
Hihi.
Tröt? <3

ridning på Roo gård.

Idag fick jag Evita. Stallets andalusie. Hon är helt vit och jätte snäll att sköta. Hon är snäll att rida men det gick lite fort i galoppen idag. Det är ju bara andra gången jag rider henne och desutom är hon ingen ponny heller. Men hon har ett fint steg i trav och galopp.
Evita
naw.

Så fin.
Hihi.
Det gick bra på lektionen iaf. :) <3

Fiske, kommpisar och skateboard.

Idag kom min pappa och hämta mig. Vi handlade lite på Willys sedan åkte vi hem. Efter att ha varit  hemma en stund rode vi ut och fiska. Vi fick upp en jävla massa mört och en liten liten abborre som vi släppte i igen. Haha jag funderar på att döpa om den här sjönmortviken. Aja sedan åkte vi hem och ått mat och hade trevligt. Sedan  gick jag ut och åkte skejtboard och stötte på Linnea vi fotade lite. 


Pappa ror.
Bilder från båten.En mört.
En annan mört.
Samma mört.
Min andra abborre i år.
En fin glansig mört.
Poppis.
Jag XD
Jag :)
MIN BARA MIN.
Yeh my skateboard.
nämen nämen här ligger jag på backe.
schysst att skejta upp och ned.
Fuck you.

En rolig rast i skolan.

På lunch rasten i skolan var det jätte kul. Jag Rasmus Martinsson, Bill Beskow, Gustav Jansson och Mattias Medid. Skejtade och cykla i regnet. Jag ramlade och blev blöt på ena sidan av rumpan sedan åkte Rasmus och han Faila. Hoppas vi har  så här kul flera gonger.

Lagat mat

Före


Efter

På bussen hem skratta jag nästan ihjäl mig igen. Ha idag har man lagat mat då. Det blev falukorv i ungn.


datanörd

haha sitter inne på datan på träslöjden. LOL  och Melina

RSS 2.0