Keppy <3

Hadde Keppy idag på hoppträningen det gick hur jävla bra som hälst. Hon lyfte jättefinnt på benen och bara flöt över travbomarna som var i sokerbitar. Sedan när vi hoppade gick hon jätte finnt och jag sköte också prinsen. Min nya hopphäst Keppy <3


Pappa helg, dressyrträning, kompis och en unghäst

På lördan åkte jag till pappa, gjorde inte så mycket där.

På söndan så åkte vi till Roo som vanligt för att rida .

Jag fick rida Keppy en welch-halvblods korsning ca 148 cm. Det gick sådär för att hon var jätte stel och hadde huvudet långt ner så jag fick ont i armarna. Sedan borstade jag på min prins. När jag kom hem duchade jag av mig. Sedan kom Linnea vi hadde skit kul och hon ska vara här hela veckan. Vi komer ha grymt kul. Vi spelade The sims 3 husdjur. Då gjorde Jag Bruno, Jacquard, Ior och Bonito. Jag gjorde också mig och 2 andra.

Idag har det hänt mycket på kort tid. Vi fluma loss på morgonen sedan mocka vi och gjorde fint i stallet. För att sedan kunna ta in hästarna, Misty hadde karborrar över hella manen och panluggen det tog ca 10 min att ta bort dom i maned och 10 min i panluggen. Men däremot betedde sig Palonia konstigt hon var jätte vild och gick runt i boxen var lös i magen och när Linnea skulle öppna boxdören kastar hon sig bakot och sliter sönder sidostycket. Så vi fick gå promenad men då börja hon betesig som en unghäst\hingst och bocka och stegrade hon är ju faktist 24 år  inte 3-5 år.

Snart ska jag till ridningen.


Sista hoppträningen.

Hej allihopa igår var den sista hoppträningen vilket jag tyckte var synd.
Hade gärna velat haft några gånger till men men.
Iaf jag tog med mig min kompis Amanda Åkerlund.
När vi kom in i stallet sköte jag om Bruno eftersom Veneto som jag skulle ha va på lektion.
Vi hade mysigt och Amanda tog många finna foton med sin systemkamera.
När vi skulle rida så gick allt bra tills Magic helt plötsligt gjorde ett bocksprång.
Tjejen som red han Ramlade av men som tur va så gick det bra för na.
Efter att ha hoppat några hinder så tog Orcus ett långt språng över hindret så då ramlar hon också av.
Så 2 av 2 ramla av.
Jag tycker att det gick jättebra på lektionen.


:(

Sista Hoppträningen för i år imorgon

Magic

Red Magic idag gick faktiskt ganska bra tycker jag. Vi skulle rida med en hand under hela lektionen och göra skänkelvikning med frambenen på ena sidan av en cavaletti bom och bakbenen på andrasidan av den. Var inte lätt kan jag säga. Sen skulle vi rida mellan koner och sedan backa rakt och sedan fram igen. Sen skulle vi komma i trav stana mellan 2 hinder stöd ta hinken och placera den på det andra hinder stödet. Sedan red vi på en klöverform och allt detta gjorde vi med en hand + galopp. Var faktiskt ganska kul.

Ett litet test om man har tråkit.

Skriv upp 4 hästar/ponnier du gillar att rida.
1. Magic
2. Veneto
3. Crillan

4. keppy

+ Rommy och Misty

Skriv upp 4 hästar/ponnier du gillar att hoppa med.
1. Veneto
2. Skrållan
3. Crillan
4. Palonia

Skriv upp 4 hästar/ponnier som du har ridit barbacka på.
1. Misty
2. Crillan
3. Keppy
4. Palonia

Skriv upp 4 hästar/ponnier som du gillar att rida dressyr på.
1. Crillan
2. Magic
3. Rommy
4. KeppySkriv upp de 3 minsta hästarna/ponnier i ditt stall.
1. Skrållan
2. Bulten
3. Kakao

Ganska roligt test.

 


Jag är inte död!!

Ledsen för dåliga uppdateringar har inte haft någon lust att blogga, för lite tid, ork och nått att skriva om. Idag åkte jag till pappsen, men på vägen skötte jag om min prins, jag varken glömmer eller sviker min prins. När jag kom in i stallet var den första hästen jag såg Bonito, som bara stod och hängde med huvudet när Flisan sadlade honom. Freja säger att han blir alldrig sig lik, men jag vet inget. Har bara läst men som Freja säger" ingen kan förstå hennes saknad och sorg efter det som hänt. Det är tur att hon har två urfina hästar Ior och Jaqcuard. Oki, tillbaka till där vi va, när jag kom fram till Brunos box stod han i ett hörn och hängde med huvudet. Men när han hörde min röst kom han genast fram med spätsade öron och glittrande ögon. Han behöver inte säga nått, jag vet redan. Du har förstått att jag kämpat för dig och du lät mig få en chans och visa min kärlek till dig och vi har kommit en bit på vägen. Du känner igen vem jag är och gnäggar ibland i hagen när du hör eller ser mig, det gör mig varm i kroppen. Varje gång du ser på mig ser du med en blick bara du kan göra och kan inte släppa den heller. Du är magisk när du gör så. JAG ÄLSKAR DIG, OM DU ÄNDÅ VAR MIN TÄNK VILKET STARKT BAND DU OCH JAG SKULLE KUNNA BYGGA.
"Jag älskar dig"

Rommy

Idag red jag Rommy på dressyr lektionen det gick supper. Han gick jättefint i form. Dock var det mycket drivning på han. Sköte min prins sedan och han kramade mig. Jo det är sant hästar kan också kramas.

Video på min kramhäst kommer.
http://www.youtube.com/watch?v=BzK1eEeYLBg&feature=channel_video_title   långk till vidion

Svamp plokning

Idag åkte jag till Pappa. Då spella jag tv spel. Sedan gick jag och pappa utt och plocka svamp vi hittade bara mer och mer hela tiden tillslut var vi tvungna att gå hem eftersom det börgade bli mörkt så vi komm häm med 1kg svamp.

Halloween disco

Igå var jag på halloween disco tillsammans med Amanda, Rasmus M, Thomas och Matilda vi hade jätte skoj. Vi köpte godis, läsk och red på varandras ryggar. Sedan skulle Rasmus spränga fanta burkar men det gick inte. Efter det så spillde han och då fick jag och Matilda torka upp och då hällde han ut mera. Typiskt killar. Iaf, vi hade en mysig kväll.

Rimbo stall

I Tistags var jag och Anders i Rimbo stallet. Vi tittade när Ida hopptränade en unghäst. Hon var jätte duktig och efter att hon ridit fick jag skritta av henne. Det var spännande att rida en 172cm unghäst. Sedan kollade vi på deras hästar.
Ida och Kolan

Hihi
Fina Kolan

Fest hos Natascha

igår var jag på fest hos natascha det  var jätteskoj. Vi fick kladdkaka med grede och muffins när vi kom det var got. Sedan hade vi lite olika aktiviteter då fick vi åka fyrhjuling först åkte jag bakom natarsa och sedan åkte jag och några andra vi hade jättekul. Efter det sköt vi med luftpistol och blåsrör det var spännande och kul. Efter det sat vi samlade vid lägerelden och grillade spet. Det fanns champinjoner, kött, köttbullar, tomat, korv och en massa godsaker. Sedan åkte jag hem och tita på tv.


Optiker shopping och en hemsk händelse

Idag fick jag lite sovmorgon eftersom vi skulle till en optiker och kolla min syn. Det visade sig att jag var närsynt och behöver ha glasögon på mig men bara ibland. Efter att ha gjort det klart gick vi till ett kafe och tog en liten paus. Sedan åkte vi till Granngården och köpte en present till min kompis ett Schabrak, piggborste, hovkrats och ett par ridvantar. Sedan åkte vi till HM Lindex och kappahl och köpte ett par jins och några strumpor. Efter all chopping åkte vi till Bup och prata. När jag kom häm tog vi in hästarna som tur va hade Misty inte rullat sig så det tog inte långt tid innan vi var ute. Vi skrittade och trava på volter men. När vi skulle galoppera hände en hemsk sak. När vi kom ner till kortsidan svängde hon så hårt att hon gick omkull jag var jätte rädd.
Ridhanskar
Schabrak
Piggborste
Hovkrats


Efter att jag gåt om kull med Misty

Mondag den 26 septembae

Hoppning och skolan

Igår red jag Orcus på hoppningen höl på att ramla av men höl mig fast. vi hoppade hinder och böt galopp. Sedan borstade jag Bruno.

Har gåt bra i skolan. Fick mycket gjort idag. Bara 2 hästraser kvar

Elevens val

Idag har vi börjat med elevens valveckan. Vi i 6an kommer få jobba med högstadiet och det är jätte spännande och kul. Jag jobbar med häst projekt. Jag ska då ta reda på så mycket fakta jag kan få ut av en text om hästraser. Jag har valt Connemara, Shire, Arabiskt fullblod, Engelskt fullblod och New-forest. Dom 7 ska jag läsa text om på Wikepedia och det kommer bli både ansträngande att läsa all text och plocka ut det viktigaste och sedan skrivas med egna ord. aja mer får ni veta imorgon kanske men nu ska jag snart till Roo och hopptrena.


Roo gård

Red Magic idag. Det gick ganska bra. Vi hoppade ett hinder och skulle bytta galopp i landningen.


Twist

Twist
Valack
 F.2006

svenskt halvblod

1,70 cm
Twist kom till Roo gård april 2011. Jag känner inte honom. Så det är svårt att beskriva han. Men han ska iaf sätas in i värksamheten satt han vänjer sig vid ridskolans rutiner.


Veckans ponny. Buter' s Fardoe "Bruno"

BRUNO.
Bruno är en ponny som lyckades ta en plats i mitt hjärta. Allting började med att han alltid tittade på mig. för varje gång blev jag mer och mer nyfiken på honom. Tills en dag när jag såg in i hans mörka snälla ögon. Fick en känsla av att han vill mig något. Så jag gick fram och klappa på han. Då buffade han på mig och jag förstod direkt att det var godis han vill ha. Jag tog upp en och gav den till honom. Och för varje gång gillade jag han mer och mer. Tills jag en dag borstade på honom. Det var då han tog mitt hjärta. Jag borrade in ansiktet i hans mjuka man. Och jag ville bara stå där och krama honom. När jag skulle åka hem ville jag inte alls det jag ville stanna hos honom vid hans sida. Men när jag hade stängt dörren och sedan vände mig om såg han så ledsen utt att jag nästan börja gråta. det var då jag insåg att han behövde mig. Och jag behövde honom. Vi hörde ihop det bara va så. Och nu är han världens finaste ängel utan vingar. Tillsammans har vi haft både roliga och ledsamma stunder ihop. Det är han som gör mig glad när jag är ledsen. Han som aldrig sviker. Han som aldrig lämnar. Om allt är ensamt och trist, Kom ihåg vem som alltid finns där för dig då. Om du är ledsen kom ihåg, vem som får dig glad. om du blir sjuk, kom ihåg vem som kommer stå vid din sida tills du tar det sista andetaget. Jag älskar dig grymt mycket. det ska alltid vara vi, bara du och jag.

RSS 2.0